Par nummer 7 stødt fra tronen

Casper Folsach og Lasse Norman vandt DM i parløb og stødte dermed par nummer 7, Alex Rasmussen og Michael Mørkøv fra den trone, de ellers har siddet tungt på siden 2006.

Hver gang Alex Rasmussen og Michael Mørkøv er stillet til start som par ved DM i parløb har de vundet guld. Det blev der dog lavet om på tirsdag aften i Ballerup Super Arena. Den olympiske mester, Lasse Norman, vandt løbet sammen med den nu firdobbelte danske mester, Casper Folsach.

Det afgørende for sejren var, at Lasse Norman i løbets ti spurter var bedre Alex Rasmussen, og dermed trak det unge par fra på point. Især til sidst i løbet var det tæt mellem de to, men Norman fik i knivskarpe afgørelser afvist Rasmussen på målstregen. Rasmussen og Mørkøv kunne stadig vinde løbet, hvis de kunne køre vinde en omgang på Folsach og Norman, men det havde de ikke styrken til.

Angreb fra Hester og Jesper Mørkøv

Midt i løbet gjorde Marc Hester og Jesper Mørkøv et forsøg på at vinde en omgang. Det lykkedes dem også, men den hårde jagt i feltet fra Rasmussen-Mørkøv og Folsach-Norman betød splittelse i feltet, og yderligere seks par vandt også en omgang.

Med tre kilometer tilbage af løbet prøvede de igen, men denne gang var det uden rigtig at komme væk. Folsach og Normans jagt på Hester-Mørkøv havde dog kostet kræfter, og på sidste kilometer gjorde Rasmussen-Mørkøv et forsøg på at vinde en omgang. Det angreb kom dog for sent.

Casper Folsach og Lasse Norman blev nye danske mester. For Norman var det karrierens andet DM-guld i parløb, efter han i 2012 vandt sammen med Michael Mørkøv. Det var Folsachs første sejr ved DM i parløb, men han fjerde danske mesterskab i år, efter han tidligere på måneden vandt guld i disciplinerne, pointløb, scratch og individuelt forfølgelsesløb.

Michael Mørkøv og Alex Rasmussen fik sølv, men bronzen Simon Bigum og Elias Helleskov Busk fik bronze. Marc Hester og Jesper Mørkøv endte som nummer fire.

Verdensmester ny dansk mester i sprint

Det danske mesterskab i sprint blev afviklet for 113. gang. Her vandt Henrik Scharling i finalen over Frederik Bohé. Finalen skulle ud i tre dueller for at finde en vinder. Bohé vandt i deres første duel, men Scharling vandt de to næste og dermed guldet, da der køres bedst af tre.

Scharling afrunder dermed et godt år, hvor han tidligere år vandt verdensmesterskabet i individuelt forfølgelsesløb for veteraner i alderen 35-39 år. Bohé, der stadig er juniorrytter, vandt sin anden sølvmedalje i sprint for eliten. I 2012 fik han sølv efter Bernard Franzpötter. Bronzen gik til Mathias Munk Andersen.

Resultat af DM i 50 km parløb

1 Casper Folsach – Lasse Norman Hansen 35

2 Alex Rasmussen – Michael Mørkøv 32

3 Simon Bigum – Elias Helleskov Busk 14

4 Marc Hester – Jesper Mørkøv 9

5 Nichlas Eberhardt Sørensen – Casper Juel Jensen 5

6 Nikola Aistrup – Jonas Aaen 4

7 Mathias Lindberg – Patrick Clausen 2

1 omgang efter

8 Jonas Poulsen – Mathias Krigbaum 3

9 Jacob Mørkøv – Frederik Schwartz 2

10 Mads Rydicher – Mads Bugge Andersen 0

2 omgange efter

11 Andreas Stokbro – Christian Nykvist Larsen 3

12 Andreas Kron – Frederik Rodenberg Madsen 0

3 omgange efter

13 Martin Frank – Oliver Almind 1

14 Magnus Bak Klaris – Rasmus Bøgh Wallin 0

15 Timothy Bertol Hansen – Tim Vang Cronqvist 0

4 omgange efter

16 Anders Lilliendal – Anders Mielke 0

Resultat af DM sprint

1 Henrik Scharling

2 Frederik Bohé

3 Mathias Munk Andersen

4 Kim Bo Jensen

5 Kim Sørensen

6 Rasmus Nejrup

7 Martin Esberg

Udgået

DNF William Rimkratt-Milkowski

Komplette resultater findes her

Share