Program DM Omnium U19, DBC 10 km-Mesterskab mm.

Torsdag aften lægger Ballerup Super Arena bane til blandt andet til DBCs klassiske 10 kilometer mesterskab, DM i omnium for juniorryttere, samt blandt andet et 10 kilometer langt Derny-pace løb for eliten.

DBCs 10 kilometer mesterskab køres med en stærk føring af en derny-motor de første ni kilometer, inden der derefter åbnes op for finalen den sidste kilometer. Løbet blev første gang kørt i 1935 og er igennem tiderne blevet vundet at store navne som Willy Falck Hansen, Evan Klamer, Kay Werner Nielsen, Palle Lykke, Hans-Henrik Ørsted, Dan Frost, Jimmi Madsen og Alex Rasmussen.

Sidste år var det unge Casper P. Pedersen som tog sejren, men han er i denne weekend med banelandsholdet i London for at køre World Cup, så dermed kan han ikke forsvare sin sejr. Ny favorit bliver derfor Alex Rasmussen, som denne vintersæson allerede har flere flotte 6-dagesløbs resultater i både Amsterdam, Gent og Zürich.

Ny DM titel til Daniel Hartvig?

For juniorrytterne bliver aftenens store prøve DM i OL-disciplinen Omnium. Rytterne skal køre Omgang på tid, Scratch, Udskilningsløb, Pointløb og forfølgelsesløb i nævnte rækkefølge. Umiddelbart må landsholdsrytteren Daniel Hartvig påtage sig favoritrollen.  Han vandt i sidste weekend titlen i pointløb på den nye bane i Odense, hvor han udviste stor styrke.

Europamesteren tilbage i Ballerup

Stævnet i Ballerup Super Arena byder også på et 10 kilometer langt Derny-pace løb for eliten. For publikum bliver der et gensyn med Jesper Mørkøv, som ikke har kørt i arenaen, siden han for en måneds tid siden blev i europamester i netop denne disciplin. Mon ikke han er klar til at bevise konkurrenterne, at han er klart den stærkeste!

Programmet findes her: 5. stævne

Share