Seks danske medaljer ved EM i Portugal

Seks danske medaljer ved EM i Portugal

Danske ryttere opnåede hele seks medaljer ved det netop afholdte EM i U19 og U23 klasserne i portugiske Anadia.
De seks medaljer blev fordelt mellem Niklas Larsen og Amalie Dideriksen, der vandt tre medaljer hver.

I den olympiske disciplin, omnium, blev det til sølv for Niklas Larsen og bronze til Dideriksen og dermed gode verdensranglistepoint til Danmark.

Den eneste danske titel ved mesterskaberne hentede Niklas Larsen i pointløb, hvor han i øvrigt sidste år vandt EM for eliteklassen. Niklas Larsen vandt desuden sølv i scratch. Amalie Dideriksen vandt sølv i pointløb og bronze i scratch.

I sprint disciplinerne deltog DBC-rytterne Jakob Joensen i U19 og William Rimkratt-Milkowski i U23. De to kom til EM takket være midler fra blandt andet Team Ballerup.

Jakob Joensen var med 10.693 sekunder i sprint kvalifikationen over 200 meter tæt på sin egen danske juniorrekord. I 1/8 finalen måtte danskeren desværre bøje sig for tyske Carl Honze. William Rimkratt-Milkowski kørte i U23 rækken i 10.570 sekunder, hvilket var personlig rekord, men rakte dog ikke til videre avancement.

I keirin blev Jakob Joensen nr. tre ud af syv i sit indledende heat, men kun to gik videre. I opsamlingen, hvor en rytter fra hvert heat gik videre, blev Joensen nr. tre i sit heat. I U23 rækken blev William Rimkratt-Milkowski nr. tre i sit kvalifikations heat, hvor to gik videre og siden nr. to i sit opsamlingsheat, hvor kun vinderen gik videre.

Jeg er skuffet. Benene var der ikke i 200 meteren, og i keirin lavede jeg en fejl i opsamlingsheatet, som gjorde at jeg ikke gik videre”, forklarede Jakob Joensen efterfølgende.

Share