Program: Thorkild Madsen Memorial – 100 års jubilæumsløb og DM i 30 kilometer parløb for U19

Bane-EM blev i sidste uge kørt i Schweiz, med tre flotte danske medaljer i OL-disciplinerne, og i aftes åbnede 6-dagessæsonen i London. To tegn på at banesæsonen for alvor er kommet i gang.

På torsdag d. 22 okt er DBC så klar til at åbne deres banesæson i Ballerup Super Arena og det bliver med Thorkild Madsen Memorial – 100 års jubilæumsløb, der vil blive kørt som et Par-Omnium for eliten, og DM i 30 kilometer parløb for U19-ryttere som de to store indslag.

Thorkild Madsens Mindeløb i Par-Omnium bliver kørt over tre discipliner. Først skal de otte deltagende par køre et udskilningsløb, derefter gælder det 1.000 meter på tid inden der afsluttes med et Barbados pointløb med parløbsskift.

På trods af hele fem ryttere til start ved 6-dagesløbet i London, samt landsholdsryttere der holder pause efter EM, er det lykkedes arrangørerne at få otte gode par til start. Hele tre ryttere, Simon Bigum, Mathias Krigbaum samt Elias Helleskov Busk, har erfaringer fra det Københavnske 6-dagesløb. To af dem, Krigbaum og Helleskov Busk, kører sammen i par nummer syv, og kan måske få et lille favoritstempel på skulderne, men sejren kan lige så godt gå til et af de andre deltagende par.

DM i parløb

Aftens andet store indslag bliver det DM i 30 kilometer parløb for U19 ryttere. Hele 11 par er klar til at køre efter sejren, og det ligner på forhånd et tæt opgør om medaljerne.

Andreas Stokbro vandt i sommers bronzemedalje ved junior EM i parløb sammen Mathias Dahl Pedersen. Stokbro kører på torsdag sammen med Christian Nykvist Larsen, og er stærke kandidater til sejren.

Tim Vang Cronqvist var med til at vinde sølv, da 4.000 meter holdet kørte EM på bane i sommers i Athen. På torsdag kører han sammen med Timothy Berthol Hansen, som er forsvarende danmarksmester sprint. Et stærkt par med både fart og råstyrke.

I par nummer syv finder vi Julius Johansen sammen med Kristian Kaimer Eriksen. På trods af sine kun 16 år, viste Johansen i starten af oktober sin store klasse, da han foran flere landsholdsryttere vandt elitens DM guld i 4.000 individuelt forfølgelsesløb. Endnu et par der vil kæmpe med om sejren.

Talentmassen hos de unge ryttere er så stor og bred, så det vil ikke være overraskende, hvis nogle af de øvrige par ender på podiet.

Udover de to store løb er det også glædeligt at se, at hele 11 kvinder er til start i deres løb. Godt nok mangler det klart største navn i Amalie Dideriksen, men det er gode tegn med det store felt.

Program: 22 okt program done (2)-2 (Opdateret d. 22. okt kl 11)

NB – I rene U17-løb er maks gearing 51/16 eller 48/15

Share