Tidl. DBC-formand Jørgen Lund er død

Tidl. DBC-formand Jørgen Lund er død

DBC’s medlem nr. 3 og tidl. formand Jørgen Lund er død, 82 år gammel. Så sent som ved DBC’s generalforsamlingen 30. september i år var han til stede, men da var det tydeligt, at sygdommen havde alvorligt tag i ham.

Af Henrik Elmgreen

Jørgen Lund var en markant Ordrupbanerytter i den store tid i 1950’erne og 1960’erne, hvor publikum valfartede til Ordrupbanen. Jørgen Lund var begynder i 1955, og kørte frem til 1968. Landevejen interesserede ham ikke så meget, det var Ordrupbanen med de korte handicaps og linjeløb, der var hans gebet. Som næsten alle baneryttere dengang var han også fascineret af sprintet, men selv måtte han som oftest nøjes med at være lige efter de bedste. En ”stjernestund” havde han dog i 1961, hvor han på åbningsdagen slog ”stjernerne” Flemming Jensen og Preben Duckert i sprinterfinalen.

Efter karrieren var Jørgen Lund i en årrække en kompetent løbskommissær på Ordrupbanen, og da Thorkild Madsen i 1974 ønskede en pause fra formandsposten, trådte Jørgen Lund ind som DBC’s formand i perioden 1974 – 1976.
En overgang drev han cykelforretningen Gerhards Import i Herlev.

Jørgen Lund var en mand med sine meningers mod, og han kunne godt af og til skille vandene, men ingen kunne tvivle på hans stærke kærlighed til banesporten og Dansk Bicycle Club.

Bisættelsen finder sted fra Ledøje Kirke lørdag 26. oktober kl. 11.

Share