Timerekordforsøg og verdensklassecykling venter torsdag i Ballerup Super Arena

Timerekordforsøg og verdensklassecykling venter torsdag i Ballerup Super Arena

Der er masser af store oplevelser i vente for cykelfans, når DBC (Dansk Bicycle Club) torsdag afvikler endnu et stort cykelstævne i Ballerup Super Arena.

Timerekorden er den mest prestigefyldte rekord i cykelsporten. Der hviler et magisk skær over kampen mod uret over de 60 minutter. Torsdag, fra kl. 17:30, vil BHS Almeborg Bornholm rytteren Martin Toft Madsen forsøge at slå den danske timerekord i Ballerup Super Arena.

“Forberedelserne går som de skal. Det meste træning og testning er ved at være overstået. Nu krydser jeg primært fingre for at holde mig rask, og at vejrguderne er med mig på dagen i form af lavtryk”, forklarede en optimistisk Martin Toft Madsen søndag.

Den nuværende danske rekord satte U23 verdensmesteren i enkeltstart Mikkel Bjerg i oktober 2017 på Odense Cykelbane, hvor han kørte 52.311 meter på de 60 minutter. Tidligere har Martin Toft Madsen kørt 52.114 meter i Ballerup Super Arena, men fik tiden annulleret.

Men der vil være masser af andre oplevelsesmuligheder for cykelfans torsdag i Danmarks største cykelarena. Danmarks bedste sprintere skal i aktion, men også en lang række af de danske verdensklasse landsholdsryttere vil kunne opleves på de skrå brædder. Den førende i omnium World Cup’en Niklas Larsen, den danske mester i parløb Mathias Krigbaum, vinder af 100 km parløb ved Nytårsstævnet Frederik Rodenberg samt 6-dagesstjernerne Marc Hester og Jesper Mørkøv vil nemlig være en del af aftenens program, der blandt andet omfatter et meget spændende parløb.

“Igen kan vi præsentere verdensklassecykling ved et DBC-stævne. Det er fantastisk, og jeg håber virkelig, at publikum er ved at få øjnene op for de stævner vi afholder”, lyder det fra DBCs sportshef Kenneth Røpke.

Billetter til dagen kan købes via www.bikeNrun.dk.

Share