Belgisk banestjerne kører 100 km parløb i Ballerup

En af banesportens største profiler, belgiske Jasper De Buyst, deltager i det internationale 100 km parløb i Ballerup Super Arena den 30. december.

Når der den 30. december afholdes et stort opsat og stærkt besat 100 km parløb i Ballerup Super Arena får publikum blandt andre mulighed for at opleve 22-årige belgiske Jasper De Buyst. De Buyst er en af banesportens største navne. Han har de to forudgående år vundet det meget prestigefyldte 6-dagesløb i Gent. Sidste år blev han desuden nr. tre i Zürich. I sidste års 6-dagesløb i Ballerup blev Jasper De Buyst nr. fire sammen med danske Marc Hester. Ved årets parløbs-VM blev det til bronze med Otto Vergaerde. På landevejen har Jasper De Buyst kontakt med Lotto Soudal teamet, og kørte blandt andet i 2014 Post Danmark Rundt, hvor han blev nr. to på 1. etape og nr. tolv samlet.

Dermed begynder feltet til 100 km parløbet at tage form. Tidligere er det offentliggjort, at Michael Mørkøv kører sammen med Mathias Krigbaum samt at danske Mads Pedersen, den polske europamester i pointløb, Wojtek Pszczolarskii samt hans landsmand og EM-bronzevinder i scratch Adrian Teklinski deltager i 100 km parløbet. Desuden deltager der tyske, hollandske og tjekkiske profiler i løbet. Navnene vil blive offentliggjort de kommende dage.

Jesper De Buyst deltager også i det 54. københavnske 6-dagesløb i Ballerup Super Arena den 4. til 9. februar.

Share