Stort landevejstalent skal køre 100 km parløb

Et af dansk cykelsports helt store landevejstalenter, Mads Pedersen, har de seneste måneder prøvet kræfter med cykelbanen ved en række stævner i Ballerup Super Arena. 20-årige Pedersen har gjort det så imponerende, at han nu har fået en plads i det store internationale 100 km parløb den 30. december i netop Ballerup.

“Jeg er helt ny på banen, da jeg for første gang kørte derinde for små to måneder siden. Men jeg glæder mig helt vildt til at give den gas med min makker og med de store drenge i feltet. Jeg skal suge erfaring til mig, og måske overraske en smule. Jeg glæder mig ihvertfald til den 30., og til at se en masse mennesker til god nytårstemning og godt humør “, forklarer Mads Pedersen, der skal køre sammen med rutinerede Jonas Aaen i parløbet den 30. december.

Mads Pedersen viste stor styrke i torsdagens DM i omnium, hvor det blev til bronze. På landevejen har Mads Pedersen blandt andet vundet U19 Paris-Roubaix i 2013, hvor det også blev til VM-sølv. Som U23 rytter har han sidste år vundet U23-udgaven af Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt og i 2015 vundet en etape i verdens største U23-løb Tour de l’Avenir.

Det bliver et stærkt internationale felt, der stiller til start i 100 km parløbet i Ballerup den 30. december. Tidligere er offentliggjort, at Michael Mørkøv kører sammen med Mathias Krigbaum. I de kommende dage offentliggøres flere topnavne til løbet.

Share