Palle Rosendahl fylder 70 år

Palle Rosendahl fylder 70 år

Mandag 20. april fylder DBCs kritiske revisor Palle Rosendahl 70 år.

Palle har været i cykelsporten i næsten 50 år, idet han startede som begynder på Odense Cyklebane i 1971. I forbindelse med et jobskifte til  systemmedarbejder hos en københavnsk virksomhed flyttede han og fru Vivi til hovedstadsområdet, og her fortsatte han cyklingen som en god rytter på Ordrupbanen i perioden 1979-88. I årene 1981-88 var Palle desuden valgt som rytterrepræsentant og dermed medlem af DBCs bestyrelse.

Efter karrieren på cykelbanerne – der også var suppleret med landevejscykling, kastede Palle sig – da han fik alderen til H-40-klassen – over mange nationale og internationale landevejsløb. Han rejste en del gange til Sydamerika, og han vandt to gange H-40-etapeløbet Vuelta Guayana i Venezuela samlet, lige som han i Colombia i lignede løb vandt flere etapesejre. Og Ikke mindre end 70 starter er det blevet til i Colombia – næppe nogen anden dansker kan vist slå den rekord. Ikke nok med det, så har Palle også deltaget i Cape Town i Sydafrika, samt i de mere kendte europæiske mastersløb i Tyrol, Bayern og Mallorca. 

Selv om cyklen ikke er stillet i stald, har Palle Rosendahl i de senere år droslet cyklingen lidt ned. Men han har så for år tilbage ladet sig vælge som revisor hos DBC, han var formand for DCUs veteranudvalg 2004-2007, ligesom han – i en tidligere periode og nu igen –  er valgt til DCUs repræsentantskab for Distrikt Sjælland.

DBC ønsker et stort til lykke med den runde dag.

Ole Kjeldsen

Share