René Wenzel blive 60 år

René Wenzel blive 60 år

DBC-medlem, tidligere toprytter og sportsdirektør og nuværende kommentator på EuroSport, René Wenzel, bliver den 20. april 60 år.
Wenzel blev som junior både dansk- og nordisk mester på landevejen. Siden forsøgte han sig som rytter i både Belgien, Frankrig og senere USA. Desuden kørte René på vinterbanen i Forum, hvor han i 1980 vandt amatør 6-dagesløbet med Michael Marcussen.
Netop USA blev et omdrejningspunkt for en stor del af René Wenzels liv i cykelsporten. I 1990 blev René juniorlandstræner for det amerikanske cykelforbund. Siden blev han den første danske sportsdirektør på et UCI team, da han i en årrække var tilknyttet Saturn teamet. René og han daværende kone startede desuden virksomheden Wenzel Coaching.
Efter eventyret i USA har René Wenzel blandt andet været sportsdirektør for danske teams som Capinordic og Team Concordia, på HTC-Colombia og også arbejdet for den internationale cykelunion (UCI), hvor han rejste rundt og holdt foredrag om træning i ikke-traditionelle cykelsportslande som f.eks. Iran, Libyen (pre-revolution),, Pakistan og flere andre land, men også i hans hjemland nr.2. Nu er han cykelkommentator på Eurosport. Glæd jer til hans bog der udkommer i den nære fremtid, som sætter fokus på hans tid i USA, men også lidt om Belgien, Frankrig, hans oplevelser, og selvfølgelig hans tid i Danmark.

DBC ønsker et stort til lykke med den runde dag.

/Kenneth Møller Kristensen

Share