Par nr. 7 vandt dramatisk 6-dagesløb

Det 54. københavnske 6-dagesløb blev en triumf for par nr. 7 bestående af Jesper Mørkøv og Alex Rasmussen. Det var under stor dramatik, at det tirsdag aften lykkedes for Jesper Mørkøv og Alex Rasmussen med det for det københavnske 6-dagesløb så ikoniske 7-tal på trøjerne at vinde den 54. udgave af et 6-dagesløb i København. Dramatikken indtraf, da en af de store konkurrenter til sejren, par nr. 9 med Marc Hester og Otto Vergaerde, måtte trække sig grundet sygdom kort inden den afgørende jagt. “Jeg lover at komme tilbage næste år og kæmpe for sejren”, lød det fra Hester, imens tårerne ikke kunne holdes tilbage.

Den afsluttende jagt over en time blev et intenst opgør mellem par nr. 7, det belgiske par nr. 2 bestående af Kenny De Ketele og Moreno De Pauw samt det østrigske par nr. 3, Andreas Graf og Andreas Müller. Med 25 minutter igen af 6-dagesløbet var belgierne alene i front. Dette blev dog udlignet. Men med 40 omgange igen kom par nr. 3 alene rundt, mens 7’erne og 2’erne vogtede på hinanden. Det lykkedes dog at få stillingen udlignet igen, og selvom østrigerne var meget aggressive finalen, så lykkedes det for par nr. 7 at forsvare sig og vinde det 54. københavnske 6-dagesløb.

“Jeg begyndte at køre cykelløb på grund af det her. Det har været min drøm i 20 år at vinde som par nr. 7, så jeg kan næsten ikke fatte at det er lykkedes”, lød det fra en meget bevæget Jesper Mørkøv efter at sejren var en realitet, og de to danskere havde fået overraket laurbærkranse på banen foran det imponerende store og meget engageret publikum. Sejren var den første i et 6-dagesløb for Jesper Mørkøv, mens det var den ellevte 6-dagessejr til Alex Rasmussen, der fire gange tidligere har vundet som par nr. 7 i Ballerup sammen med Michael Mørkøv, der som bekendt er storebror til Jesper Mørkøv. “At vinde i København er altid noget meget specielt og betyder rigtig meget for mig”, forklarede Alex Rasmussen efter sejren.

Næste år skal det 55. københavnske 6-dagesløb køres i Ballerup Super Arena den 26. til 31. januar.

Se slutstillinger fra Mini 6-dages, 3-dagesløbet, 6-dages Cup og selvfølgelig det professionelle 6-dagesløb lige her

Læs mere om løbet på http://6dagesløb.dk.

Share