Phillip Mathiesen europamester på bane

Ved EM i banecykling i Anadia i Portugal for U23- og U19-ryttere lykkedes det for Phillip Mathiesen i U23 klassen at vinde guldmedalje i 15 km scratch foran Diogo Narcisco, Portugal og Elmer Abma, Holland i et felt på i alt 20 ryttere. Phillips deltagelse ved EM i banecykling blev støttet af Banerytternes Fond, som sammen med DBC Ballerup siger et stort til lykke med EM-titlen til Phillip Mathiesen.

Hos U-19 herrer kom der også medaljer med hjem, da 4000-meter holdet bestående af Conrad Haugsted, Noah Wulff, August Birk Hundt og Jonathan Aagaard Hansen i den flotte tid 4:00,656 i broncefinalen erobrede 3 pladsen i en dyst mod Frankrig, der måtte tage til takke med fjerdepladsen. Guld til Italien og sølv til England.  I 30 km parløb deltog Conrad Haugsted og Noah Wulff, hvor de sluttede lige uden for medaljerækken på en 4. plads.

Der var heller ikke langt fra medaljerne for U23-damerne, idet 4000-meter holdet bestående af Laura Auerbach-Lind, Alberte Emilie Greve, Tusnelda Svanholmer og Ida Krum i køretiden 4:29,601 sluttede på en fin 4. plads.

Danske U17 damer var også til start ved EM, og i deres 4000-meter hold blev det til en pæn 6. plads til Mathilde Estvan-Slonina, Anna Margrethe Hansen, Ida Krickau Ketelsen og Astrid Marie Sørensen. Individuelt snuppede Mathilde Estvan-Slonina desuden 6. pladser i såvel scratch som udskilningsløb.

I alt 15 unge danske ryttere – langt de fleste med Ballerup Super Arena som hjemmebane – udgjorde U23/U19-landsholdet under ledelse af DCU-træner Thomas Dalsted og hans hjælpere ved dette EM-stævne, der forløb over 6 dage.