Fantastisk dansk dag – tre medaljer og en verdensrekord

Den danske succes ved aben-VM for veteraner fortsætter. Onsdag aften blev det til en verdensrekord, to guldmedaljer og en bronzemedalje.

Femte dag ved bane-VM for veteraner blev endnu en rigtig god dansk dag med tre nye medaljer oven i de fem, som de danske ryttere allerede har vundet.

Janni Bormann stod for endnu en guldmedalje i 500 meter på tid for kvinder 50-54. Løbet gik ellers på ingen måde fantastisk for Bormann. Hun kom skidt ud af startmaskinen, og i sidste sving ramte hun en af puderne, der ligger på banens fortov, hvilket fik hende til at punktere. Alligevel fik hun kørt cyklen igennem de 500 meter på 37,946 sekunder, hvilket er ny verdensrekord for hendes aldersklasse. Det var Bormanns anden guldmedalje, efter hun søndag aften havde vundet scratch.

Også mændene fik medaljer

I scratch for mænd 50-54 blev der kørt rigtig stærkt. Danske Andreas Hartkopp var med til at holde den høje fart og trætte sine konkurrenter. Med fem omgange kunne han inkassere bonussen. Han kørte væk fra feltet,  og de kunne ikke køre ham ind igen. Således vandt Hartkopp sikkert løbet, der blev kørt med gennemsnitsfart på 48,0 km/t for de 7,5 km.

Med Hartkopps medalje har alle de danske ryttere vundet en medalje ved dette bane-VM for veteraner. Syv af de otte deltagere har endda vundet en guldmedalje.

Steffen Munch sikrede sig en bronzemedalje i 2000 meter individuelt forfølgelsesløb for mænd 65-69. Med en tid på 2.34.129 var det noget af det bedste, han har kørt. Dette skete blot to dage efter, at han styrtede i scratch. Munch fik dermed sin tredje medalje ved dette mesterskab, efter han i weekenden var med til at vinde sølv i holdsprint og guld i holdforfølgelsesløb.

Danmark er med fem guldmedaljer, to sølvmedaljer og en bronzemedalje nummer tre i mesterskabernes medaljestatistik efter USA og Storbritannien. Mesterskaberne slutter på lørdag.