Dramatisk afgørelse på årets første DM

Et voldsomt styrt afgjorde junior-DM i holdforfølgelsesløb. Team Kel-berg Roskilde Junior vandt guldet, efter deres finalemodstandere fra DCR Ballerup styrtede.

Der var lagt op til en spændende duel om guldet mellem Team DCR Ballerups førstehold og Team Kel-berg Roskilde, der begge havde kørt flotte tider i kvalifikationen med henholdsvis 4.21,55 og 4.22,88. Desværre blev det en kort duel med en helt anden form for drama.

De to hold lagde lige fra start, men efter cirka 600 meter gik det galt for DCR Ballerup, da to af deres ryttere kørte sammen, hvilket betød, at tre af rytterne styrtede med høj fart. Det betød, at finalen skudt af, og efter kommissærerne havde konfereret, blev Team Kel-berg Roskilde udråbt som danske mestre, da der var kørt for langt til, at løbet kunne startes forfra.

Det er sjette år i træk, at Roskildes juniorhold vinder DM-guldet, men det var dog fire helt nye ryttere i forhold til sidste års vinderhold. I år bestod vinderholdet af Mikkel Bækø Bjerg, Anders Mielke, Rasmus Lund Pedersen og den danske juniormester i både individuelt forfølgelsesløb og enkeltstart på landevejen, Niklas Larsen. DCR Ballerups sølvvindere var Timothy Berthol Hansen, Frederik Rodenberg Madsen, Tim Cronqvist og Andreas Kron.

Også Team Pythonpro.com havde kørt en flot kvalifikationstid, da Mads Olander Hjort, Andreas Stokbro Nielsen, Jacob Michelsen og Mathias Dahl Pedersen gennemførte de 4000 meter på 4.24,21. Det rakte dog kun til en plads i bronzefinalen, hvor de var oppe imod Team Cycling Elite Copenhagen, der havde kørte 17 sekunder langsommere i kvalifikationen. Denne duel blev også kort, da Team Pythonpro.com indhentede sine modstandere efter blot 1100 meter.

Overraskende sejrherrer i parløb

Udover DM bød aftenens stævne i Ballerup Super Arena også på blandt andet parløb for eliten og juniorerne. I det 40 km lange løb blev det en meget overraskende sejr til Tim Cronqvist og Erik Lahm. Cronqvist var den eneste af DCR Ballerup-rytterne, der ikke var styrtet i holdforfølgelsesløb, og han fik dermed oprejsning for den ærgerlige måde finalen endte på.

Parret kørte ganske anonymt de første 35 km og havde ikke taget nogen point, men de havde ikke tabt nogle omgange. Inde på de sidste 5 km satte de så et angreb ind. Ingen i feltet tog ansvaret for jagten, og parret vandt relativt ubesværet en omgang og bragte sig dermed alene i spidsen af løbet. Ingen andre prøvede efterfølgende at vinde en omgang, og dermed blev Cronqvist og Lahm noget overraskende vinderne.

Andenpladsen gik til det 6-dagesaktuelle par, Nikola Aistrup og Jonas Aaen, der havde scoret godt med point undervejs og ført løbet længe. Mathias Lindberg og Frederik Schwartz blev nummer tre, mens Martin Frank og Oliver Almind tog sejren.

15-årig imponerede

Tidligt i parløbet var det lykkedes for U17-rytterne Julius Johansen og Kristian Kaimer Eriksen at vinde en omgang alene. Men da feltet skruede tempoet op efter den første spurt, var de stadig mærkede af angrebet og tabte omgangen igen. De to unge ryttere endte dog på en syvendeplads.

Julius Johansen havde dog imponeret tidligere, da han vandt i scratch efter en tæt spurt med Jonas Aaen. I udskilningsløb var han blevet nummer tre. Det var første gang, at den 15-årige CC Hillerød-rytter kørte med hos eliten.